Atamon forhindrer råd i stiklinger

Første høst fra mine basilikumstiklinger var næppe ovre, før de sørgelige rester rådnede væk. Med blot lille skvæt atamon i drikkevandet kunne jeg have undgået det.

Stiklinger rådnede væk

Basilikum-stiklingerne lavede jeg i september måned i håbet om, at jeg kunne overvintre den flerårige Magic Mountain-basilikum, som smager aldeles dejligt. Alt gik efter planen. De voksede, jeg høstede – og så gik det ellers galt!

Skimmelen viste sig i potterne i et ubemærket øjeblik. Og selv om jeg løbende har vandet og gødet dem, har jeg ikke tænkt på, at jeg skulle potte dem om. Årstiden er til løvfald, og måske er det derfor, jeg ikke har tænkt, som jeg plejer at gøre i vækstsæsonen… Men nu har jeg i al fald fået løn som forskyldt, for stiklingerne er nærmest rådnet væk nu.

Atamon hjælper

Konserveringsmidlet Atamon kan forebygge rådskader ved stiklingerne. Selv om det ikke er særligt økologisk, plejer jeg faktisk at hælde en anelse Atamon i vandkanden/forstøveren, når jeg har lavet stiklinger.

Atamon hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe samt nogle bakterier. Man bruger normalt Atamon til konservering af fødevarer og saft, men det virker altså også forebyggende på pottemulden, når du har gang i en stiklingeproduktion.

Natriumbenzoat hedder det aktive stof i Atamon. Det fremstilles syntestisk og går også under E-nummer navnet E-211.

 

 

Share

One thought on “Atamon forhindrer råd i stiklinger

  1. Atamon bruger jeg en del fortyndet i haven,nu hvor jorden er meget fugtigt, særlig hvor det er købt blomsterjord, går der skimmel og mug i,jeg bruger det til som beskrives stiklinger, men jeg blander dog muldet med lidt sand og Atamon, lad det stå i et par dage, derefter sætter jeg stiklingerne, og jeg har 7-9-13 ikke haft noget siden :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>