Dagens høst i drivhuset

Oktober nærmer sig med hastige skridt. Alligevel bliver både agurkeplanter og tomater ved med at producere nyt til køkkenet. Og det på trods af heftigt skimmelangreb midt på sommeren.

Tomat med smag
Solmodne og søde. Sådan smager tomaterne fra drivhuset på denne årstid. Der har ikke været helt så mange i år som i tidligere sæsoner, men smagen fejler absolut intet.

Skimmelangrebet fra ferien har jeg forsøgt at holde nede. Der er stadig spor efter det, og jeg må jævnligt klippe angrebne blade af. Men det virker, og jeg har trods alt formået at holde angrebet i ave – uden at skulle kassere planterne helt.

Mæt af agurker
Agurkerne plejer jeg kun at kunne holde i live til midt på sommeren. Men i år kan jeg stadig høste løs, selv om planterne efterhånden ser temmelig trætte og udslidte ud.

Mætheden har efterhånden sneget sig ind på hos det meste af familien. De første skoleagurker er altid længe ventet i foråret og plukkes nærmest så snart, de har størrelse som babykarotter.

Familiens yngste har nu frabedt sig agurk i madpakken, men hunden nyder stadig en godbid i ny og næ. Jeg tænker, at det trods alt er rart, at agurkerne ikke går til spilde.

PS! Så snart jeg var gået med kameraet, gravede hunden agurken ned på en hemmelig plet… Måske har vi alle bare fået agurker nok, så jeg må vist hellere i gang med at sylte.

 

 

Share

4 thoughts on “Dagens høst i drivhuset

 1. Hej Annemette.Dejlig blog!
  Hvor er du heldig, mine tomater og agurker er vist slut for i år. Men det har været et godt år med et ret stort udbytte. Vi har vel nok været rigeligt forsynet i godt og vel 2 1/2 md.
  Jeg skal også lige sige at hvis du har brug for noget 100% økologisk ko møg, ja så har vi haft en flok øko/biodynamiske Limusiner på vores mark. Så der ligger en hel del super gødning.

 2. Hej Søren

  Tak for din kommentar. Det er skønt at opleve, at der er nogle gæve folk derude, der læser med.

  Vi har faktisk også haft et helt ok udbytte i drivhuset i år, når vi ser bort fra den skimmel, der hærgede hele drivhuset, da vi kom hjem fra to ugers ferie.
  Jeg tror, vi klippede omkring 2/3 af stænglerne væk sidst i juli. Jeg var helt knust dengang. Men det var tilsyneladende det rigtige at gøre.

  Det lyder godt med noget “lækkert” øko-møg fra din mark. Vi har ikke lige planer om nogle ærinder i dit nærområde i den kommende tid, så indtil videre takker jeg pænt nej. Det er vel knap så økologisk at køre langt – selv efter gødning. :-)
  Men kommer vi i nærheden, giver jeg dig bestemt besked. Ville også gerne besøge din butik, i øvrigt.
  Mange hilsner
  Anne-Mette

 3. Hej Annette

  Tak for din kommentar.

  Pippi plejer ellers at sluge de agurker. Men man kan altså godt få nok, selv om man er en sulten hund, må jeg konstatere.

  Ja, jeg måtte lede lidt i billedarkivet og fandt så endelig header-billedet, som jeg tog ved en af de mange stadeholdere, da vi var til høstmarked hos Camilla Plum for et par uger siden. Der var mange smukke motiver at hente deroppe. Så nu er alle billeder af egen “avl”, selv om motivet er “lånt” fra en anden have, om jeg så må siger. :-)

  Og så må jeg jo hellere i gang med at sylte agurker…

  Mange hilsner
  Anne-Mette

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>